BEZ ÇANTA MI KULLANMAK İSTERSİNİZ ? ÜCRETLİ POŞET Mİ ?

bez-canta

BEZ ÇANTA MI KULLANMAK İSTERSİNİZ ? ÜCRETLİ POŞET Mİ ?

     Plastik poşetlerde ücret uygulaması 1 Ocak 2019 yılı itibari ile başlamıştır.Yasaya göre plastik poşetler bundan sonra en az 25 kuruş olarak satışa sunulmuştur.Ücretsiz plastik poşet veren işletmeler kapalı satış alanının her metre karesi için 10 lira idari para cezası uygulanacaktır.Meyva ,kargo ve kuru temizleme poşetlerinin yer aldığı bazı poşet grupları ücretlendirmanin dışında kalmıştır.

     Bir pet şişenin bin yıl ,cam şişenin 4 bin yıl ,metal kutunun 10 yıl ,plastik poşetin 400 yıl ,pillerin ise 300 yılda doğaya karıştığını biliyor muydunuz ? Plastik poşetlerin yapılarına göre sadece yüzde 1'igeri dönüşüme uygundur.

 Yeni yasa ile naylon poşetler hızla hayatımızdan çıkmaya başlamıştır. File , bezçanta ,telabezçanta,ultrasonikyapıştırmaçanta ,hambezçanta gibi ürünler işletmelerde satışa sunulmuştur.Bu tarz bez çantaları sadece alışverişe çıkarken değil her zaman yanımızda taşımak hayatımızı kolaylaştırır.

Üzerinde yaşadığımız bu dünya , bu doğa bizim geleceğimiz olan çocuklarımızın.Dünyayı kirletmek demek geleceğimizi yok etmek demektir.Bizde de geri dönüşüme uygun doğa dostu bez çantalar kullanarak doğamıza ve sağlığımıza sahip çıkabiliriz. Unutmayalım ki ; Yarının doğası bugünden yaratılır..

  

img